sobota 5. srpna 2017

Innere Schwarze Schneid

INNERE SCHWARZE SCHNEID měří 3367 m/m a leží v Oetztálských Alpách na dohled od Wildspitze a dalších významných vrcholů Východních Alp. Do Tiefenbachjochu, sedla pod vrcholem, vede lanovka otevřená i v létě. Vrchol je tak dostupný ocelovými lanky jištěnou cestou (I UIAA, nejedná se o ferratu) překonávající jen asi 100 vm. Dál je možné pokračovat po hřebeni za I-II UIAA skoro 500 m na vyhlídku u další stanice lanovky (v létě nefunkční) nad tunelem pro lyžaře. Z vrcholu jsou dobré výhledy (prominence cca 250 m) na lyžařský areál v Pitztalu i blízký v Oetztalu a na hlavní ledovce ve Stubai. Samotný protáhlý vrchol rozděluje malý zoubek na dvě části. (fotografie na fcb)

Wildspitze z ISS
hřebenem
Proběhli jsme se na Polleskogel během čekání na zbytek týmu, jenže ten má ještě další zpoždění. Tak se rozhodujeme vyjet lanovkou na Tiefenbachjoch a podívat se na Innere Schwarze Schneid, protože počasí je skvělé. A z Wildspitze Wildspitzi nevyfotíme :D Tak rychle nahoru po šutrech a drátech. Nikde nikdo. Ostatní zůstávají u lanovky a na slepém mostíku (zavěšené vyhlídce alá Lomnický). U solárního panelu podporujícího lyžařský areál dole se opalují dva německy mluvíc kluci. Pozdravíme se a jdeme ještě kousek dál, kde je podle nás hlavní vrchol. Pokocháme se a pak jen dolů, čeká nás cesta na jeden z fotografovaných kopců.
dráty na vršek

poznámky
placená cesta na obrovská parkoviště (stejná jako na Polleskogel aj.) 18 až 22 E, 16 E osoba lanovka do Tiefenbachjoch a zpět (v době naší návštěvy nutné zpět vzhledem k údržbě skiareálu na ledovci), u stanic lanovky veškerý komfort (WC free), v létě funguje pouze lanovka do Tiefenbachjoch

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.